pitkä yhteistyö rakentuu molemminpuoliselle luottamukselle

25. lokakuuta 2023
Talokaivo huoltopalvelut

pitkä yhteistyö rakentuu molemminpuoliselle luottamukselle

Valion Vantaan tehdas on erikoistunut sulatejuustoihin. Vuonna 2023 tehdasalueelle valmistui uusi polttoaineen tankkauspiste. Rakennusprojektin pääurakoitsijana toimi Uudenmaan Infrapalvelut Oy ja Talokaivo oli tiiviisti mukana sekä projektin suunnittelussa että toteutuksessa. Kohde oli haastava, mutta hyvällä yhteistyöllä saatiin aikaan onnistunut lopputulos. 

Uudenmaan Infrapalvelut on maanrakennuksen ammattilainen ja pitkäaikainen Talokaivon yhteistyökumppani. Suurin osa yrityksen kohteista on kunnallistekniikan saneerauskohteita. 

– Kun kyseessä ovat saneerauskohteet, niin jokainen kohde on vähän omanlaisensa ja harvoin niihin sopii mikään sellainen niin sanottu pakettikaivo. Tarvitsemme räätälituotteita ja sen takia olemme valinneet kumppaniksemme sellaisen toimijan, jolta niitä saamme, kertoo Uudenmaan Infrapalveluiden työpäällikkö Tommi Blomberg. 

– Yhteistyö Uudenmaan Infrapalveluiden kanssa on mielenkiintoista, koska jokainen keikka on erilainen. Tämä ei ole sellaista copy-paste-touhua, vaan kohteet tosiaan ovat erilaisia, tuotteita menee eri määriä ja kaiken pitää olla periaatteessa modifioitua. Tommi on valikoinut ympärilleen hyvän porukan, jonka kanssa on hyvä ja helppo toimia, kiittelee Talokaivon huoltopäällikkö Antti Oksanen. 

 

TEKNISESTI HAASTAVA JA VAATIVA KOHDE

 

Valion tankkauspisteen työmaa oli kokonaispinta-alaltaan noin 300 neliömetriä. Vaikkei kohde neliömäärällisesti ollut mitenkään erityisen suuri, oli se hyvin haastava syvyytensä ja erityisten teknisten vaatimustensa vuoksi. Koska tankkauspiste tuli pohjavesialueelle, oli koko alue allastettava. Myös kaivojen ja putkilinjojen osalta kohdetta koskivat tiukat vaatimukset. Alun perin suunnitelmissa oli käytetty toisen valmistajan tuotteita, mutta Uudenmaan Infrapalvelut halusi vaihtaa ne Talokaivon tuotteisiin, koska ne täyttäisivät vaatimukset paremmin. 

– Tämä oli poikkeuksellisen tiukat kriteerit omaava hanke. Kohteeseen tuli muun muassa öljyerottimia, hiekanerottimia, näytteenottokaivoja, tuplavaippa-ratkaisuja ja hälytinjärjestelmiä. Me teimme maatyöt ja Talokaivo toimitti tarvittavat purkit ja purnukat sekä hälytysjärjestelmät, jotka me sitten asensimme. Jouduimme yhdessä vähän jumppaamaan sopivia ratkaisuja, koska tännekään eivät sopineet ihan sellaiset hyllytavaratuotteet, Blomberg summaa.

– Oikeiden ratkaisujen pohtiminen yhdessä on mukavaa. Esimerkiksi hälytysjärjestelmien osalta mietimme yhdessä, miten saisimme rakennettua sellaisen ratkaisun, että tehdas pystyy toimimaan ilman, että joku ihminen kiertää alueella 24/7 valvomassa ja tarkistamassa, miten tankkausasema pyörii. Nyt hälytys tulee esimerkiksi silloin, jos vaippojen välissä on nestettä tai öljyä, jos pinnat ovat korkealla ja niin edelleen, Oksanen jatkaa.

 

huoltopalvelut kattavat kaiken tarvittavan aina hamaan tulevaan

 

Tuotteiden suunnittelun ja toimituksen lisäksi Talokaivo tarjoaa myös huoltopalveluita, jotka pitävät sisällään kaikkien tuotteiden korjaukset, vianetsinnät, käyttöönotot, pöytäkirjat ja mittaukset. Tarvittaessa hoituvat myös erilaiset muovihitsauskoneiden huoltotyöt. Pumppaamoiden osalta tarjolla on etähallintapalveluita ja valvontasopimuksia. Talokaivo on osa Pipelife Finland Oy:tä ja siten sen käytössä on koko yhtiön osaaminen ja resurssit.

– Muovin käsittely on Talokaivolla ja Pipelifella huipputasolla. Pystymme korjaamaan esimerkiksi reiät ja repeämät suoraan kentällä. Käytännössä tuotantolaitos vain siirretään kenttäolosuhteisiin, Oksanen toteaa. 

Huoltopalveluiden keskiössä on ajatus siitä, että loppukäyttäjää halutaan palvella aina hamaan tulevaisuuteen. Tuotteiden elinkaari ja ratkaisun pitkäikäisyys otetaan huomioon alusta asti.

– Pystymme tarvittaessa tekemään saneerauksen esimerkiksi 10–20 vuoden päästä, kun erotin tai pumppaamo tulee tiensä päähän. Pystymme käyttämään esimerkiksi alkuperäistä säiliötä hyväksi ja vaihtamaan vain tekniikkaa sen sisälle. Koko pumppaamoa tai erotinta ei siis tarvitse vaihtaa, jos säiliö menee tarkistuksesta läpi. Tekniikan päivittämisellä mennään taas kymmeniä vuosia eteenpäin ja säästytään kaivuutöiltä, Oksanen summaa. 

talokaivo kykenee reagoimaan nopeasti

 

Uudenmaan Infrapalveluiden ja Talokaivon pitkä yhteistyö rakentuu molemminpuoliselle luottamukselle. Blomberg arvostaa erityisesti sitä, että yhteydenpito on sujuvaa – Talokaivolta saa aina tarvittaessa jonkun langan päähän ja tuotantolaitokselle on myös helppo mennä käymään. 

– Tuotantolaitos on meidän kannaltamme hyvällä paikalla. Joskus on vain parempi ajaa tähän ja selvittää hommaa tässä, Blomberg hymyilee. 

– Tommi saa tosiaan pamahtaa tänne aina halutessaan, olipa sitten hyvällä tai huonolla tuulella. Tässä sitten katsotaan asiat läpi ja otetaan tarvittavat henkilöt mukaan. Tykkään itsekin siitä, että asioita hoidetaan yhdessä ja pyritään löytämään se paras ratkaisu, Oksanen jatkaa. 

Yksi iso osa kumppanuutta on Blombergin mukaan myös Talokaivon joustavuus ja nopea reagointikyky. Saneerauskohteille luonteenomaista on se, että kohteen tilanne ja todelliset tarpeet selviävät usein vasta silloin, kun työt ovat jo käynnissä. Yllättäviin tilanteisiin on kyettävä reagoimaan nopeasti. Jos reagointiaika venyy, on vaarana se, että työt voidaan joutua jopa keskeyttämään. 

– Välillä ne tarpeet tulevat hyvin nopeasti eteen. Silloin olemme saaneet täältä apua niin, että hommat saadaan työmaalla jatkumaan. Töiden jatkuminen voi välillä olla ihan yhdestäkin kaivosta kiinni. Tällaisissa tilanteissa sen kaivon tekeminen pitää tunkea tuonne Talokaivon tuotannon väliin, jotta pääsemme eteenpäin. Ymmärrämme, että tavaroilla on normaalisti tietyt toimitusajat ja ne tilataan etukäteen, mutta kun työmailla tulee nopeita muutoksia, niin sillä on meille iso merkitys, että niihin pystytään Talokaivolla reagoimaan, Blomberg kiittelee. 

– Meillä kaupankäynti perustuu ennemmin kumppanuuteen kuin siihen viimeisen hinnan vinguttamiseen. Kumppanuus tarkoittaa sitä, että saamme sellaista palvelua kuin tarvitsemme. Emme lähde vaihtamaan kumppania, vaikka kaveri myisikin saman kaivon vitosen halvemmalla. Se ei pitkässä juoksussa toimisi, jos jokaisen työmaan kohdalla opeteltaisiin ja kyseltäisiin asioita aina uuden yhteistyökumppanin kanssa. Mielestäni tässä pitää olla pitkäjänteisyyttä puolin ja toisin, hän summaa.

 

Lisätietoa

Contact image TK FI

Antti Oksanen

Huoltopäällikkö

+358105433128

Get in touch

Jätä soittopyyntö

Lataukset

Tutustu Talokaivon materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä myyntiimme.

Tuotteet

Talokaivon tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä myyntiimme soittamalla numeroon 010 543 3000 tai laittamalla sähköpostia talokaivo@talokaivo.fi

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Talokaivolle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Talokaivolle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse