Erikoisvalmisteinen tierumpu taimenien avuksi

Kohteen tiedot

Yhteistyössä Pipelife Finland Oy, Talokaivo Oy, WWF, K-ryhmä ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry

Tuotteet

Rumpuputki 10 x 2,2 m 

Talokaivo Oy ja PIPELIFE FINLAND OY mukana K-Kalapolut talkoissa


WWF, K-ryhmä ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry järjestivät 3.8.2019 Hollolan Ylösjoen varrella talkootapahtuman, jossa kunnostettiin lisääntymispaikkoja alkuperäiseksi todetulle taimenkannalle. Uhanalaiset taimenet eivät ole pitkään aikaan päässeet kutemaan Ylösjoen varrelle, koska vanhat betoniset tierummut ovat estäneet niiden vapaan nousun kutupaikoille. Taimenien kulkua hankaloittaneet tierummut vaihdettiin uuteen erikoisvalmisteiseen tierumpuun. Perinteiseen tierumpuun verraten uudessa tierummussa on huomioitu taimenien kulku muokkaamalla tierummun alaosaa siten, että kalat pääsevät nyt esteettömästi kulkemaan kutupaikoille.

    - Uusi tierumpu suunniteltiin ja valmistettiin meillä Talokaivon Keravan tehtaalla WWF:n virtavesiasiantuntijan Manu Vihtosen ohjeilla. Tierummun laminaarinen virtaus muutettiin siten, että putken sisällä virtaava vesi muistuttaisi mahdollisimman paljon luonnon puroja, kertoo myynti-insinööri Heikki Vihtonen Talokaivolta.

Erikoisvalmisteinen tierumpu on ensimmäinen laatuaan. Putki on kymmenen metriä pitkä ja yli kaksi metriä halkaisijaltaan. Polyeteenistä valmistettu kierresaumaputki on sekä kestävä että kierrätettävä. Tierumpu lahjoitettiin projektiin yhteistyössä Onnisen kanssa. Talkoopäivänä vapaaehtoiset talkoolaiset tarttuivat itsekin lapion varteen.

    - Minulle ja perheelleni kalastus on ollut tärkeä harrastus jos vuosikausia. Kun toimitusjohtajamme Kimmo (Kedonpää) kertoi minulle tierummun lahjoittamisesta ja K-Kalapolut-tapahtumasta, olin heti innolla mukana. Talkoopäivään otin myös puolison mukaan. Tässä tehdään tärkeää työtä Suomen taimenkannoille, kertoo Vihtonen.

Vesien suojelutyön tukeminen on yksi Pipelife Finlandin sosiaalisen vastuun (CSR) pääryhmistä. Muita pääryhmiä ovat lapsi- ja nuorisotyön sekä veteraanien tukeminen. Ensisijaisesti Pipelife pyrkii pitkäaikaisella toiminnalla olemaan hyvä, joustava ja erilaisuutta arvostava työpaikka. Todisteena tästä Pipelife on saavuttanut useana vuotena peräkkäin menestystä Suomen parhaat työpaikat (GPTW) kilpailussa. Talokaivo Oy on osa Pipelife Finland Oy:ta joten yhtiöt jakavat yhteisen arvopohjan.

 

Mikä K-Kalapolut?

Suomen vaelluskalat ovat uhanalaisia, koska pienet purot ja joet ovat täynnä kutuesteitä. K-ryhmä ja ympäristöjärjestö WWF tekevät yhteistyötä uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi. Vuoden 2019 aikana järjestetään noin kymmenkunta K-Kalapolut-talkootapahtumaa. K-Kalapolut-yhteistyö jatkuu vuoteen 2021 asti.

 

Lue lisää

Lisätietoa

Contact image TK FI

Heikki Vihtonen

Prosessinkehitys

+358105433149

Lataukset

Tutustu Talokaivon materiaaleihin. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä myyntiimme.

Tuotteet

Talokaivon tuotevalikoima on nähtävillä tuotetietokannassa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä myyntiimme soittamalla numeroon 010 543 3000 tai laittamalla sähköpostia talokaivo@talokaivo.fi

Jätä soittopyyntö

Soittopyyntö Talokaivolle
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse
Yhteydenottopyyntö Talokaivolle
Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse