Choose your region
YHTEYSTIEDOT |  Talokaivo Oy
Menu

Pumppaamoista yleisesti

Pumppaamot ovat tärkeä osa Talokaivo Oy:n tuotevalikoimaa ja kehitämme pumppaamotoimintaamme jatkuvasti. Talokaivo valmistaa jokaisen pumppaamon asiakkaalta saatujen mittojen mukaan.  Se helpottaa pumppaamon asennusta ja liittämistä verkostoon työmaalla. Pumppaamoiden toimituksissamme pyrimme huomioimaan nopeat toimitusajat ja tarkoitukseen soveltuen kustannustehokkaat hinnat. Pumppaamot valmistetaan laajaan ja laadukkaaseen vakiokomponenttivalikoimaan perustuen. Kun valitsemme komponentteja valikoimaan painotamme soveltuutta käyttötarkoitukseensa ja kestävää rakennetta.

 

Rakenne helpottaa asentamista

Talokaivo pumppaamot rakennetaan pallomaisesta pohjaelementistä, runko-osasta ja  teleskooppisesta tai täyskorkeasta kansistosta.

Teleskooppinen kansisto kootaan valurautaisesta umpikannesta ja kehyksestä, joka pultataan tai ruuvataan nousuputkeen. Pumppaamon teleskooppikansisto helpottaa pumppaamon asentamista lopulliseen korkoonsa. Pumppaamon kanneksi voi valita myös ø800 mm muovikannen, jolloin kaivon rungon korkeus mitoitetaan sopimaan asennuskorkoon sopivaksi tarkalleen.

Pumppaamon pohjaelementti tehdään pallomaisella pohjaelementillä. Pohjan Pallomuoto estää lietteen saostumisen pohjalle, koska muoto ohjaa mahdollista saostumaa kohti pumpun imuaukkoa. Pallomuoto kestää maamassojen ja muuttuvan pohjaveden pinnan aiheuttamat nosteen. Pallomainen muoto vähentää myös pumppaamon erillisankkuroinnin tarvetta, sillä maamassa ja kitkavoimat kumoavat tyhjän säiliön aiheuttaman nosteen.

Pumppaamon sisälle hitsataan seinärakenteeseen kiintettävät johdeputket. Pumput lasketaan pumppaamoon johdeputkia myöten ja pumpun uppoluisti kytkeytyy automaattisesti säiliön pohjalle asennettuun kytkinistukkaan. Huoltotilanteessa pumppu voidaan nostaa vastaavasti ylös pumppaamosta.

Pumppaamon mitoittaminen

Pumppaamon pallo- ja lieriöosan halkaisijan koko valitaan pumpattavan veden, kohteen ja olosuhteiden mukaisesti. Pumppamon mitoittamiseen vaikuttavat mitoitusvirtaama Q, tehollinen tilavuus Vh, vaadittava pumppujen lukumäärä, väestönsuojan vaatima jäteveden varatilavuus ja mahdollisen sähkökatkon aiheuttama varatilavuuden tarve.

Mikäli olet epävarma ota yhteyttä osaavaan pumppaamotiimimme. He auttavat pumppaamon mitoittamiseen ja valintaan liittyvissä kysymyksissä.

Mikäli haluat löytää kohteeseesi soveltuvan pumppaamon Talokaivon valikoimasta voit tehdä sen mitoitusohjelman avulle.

Täytä yhteystietosi tähän lomakkeeseen, niin toimitamme sinulle pumppaamon mitoitusohjelmiston.

Pumppaamon varusteet

Talokaivo Oy:n pakettipumppaamon sydän, pumppu, valitaan huolellisesti kohteen vaatimuksia noudattaen.

  • Jätevesipumppaamoihin Vortex-juoksupyörät. Vähemmän juuttumisia ja hyvä läpäisykyky. 
  • Jätevesipumppaamoihin  kovametallisilppurilla varustetut pumput, kun paineputkisto alle ϕ80 mm.
  • Pumppuja suojaavat kaksinkertaiset mekaaniset tiivisteet.
  • Pienissä perus- ja sadevesipumpuissa on oma sisäänrakennettu käynnistysautomatiikka.


Pumppaamon ohjauskeskus on laadukas ja se on mitoitettu riittäväksi ohjauselektroniikalla. Ohjauskeskuksessa on automaattisulakkeille varustettu ryhmäkeskusosa. Pumppaamon pinnanohjaus toteutetaan pintavipoilla, paineantureilla tai apunesteessä olevilla elektrodeilla.

Pumppaamoissa on laadukkaat pallo- tai kumiluistiventtiilit. Jätevesipumppaamot varustetaan aina pallotakaiskuventtiilit. Pienissä perusvesipumppaamoissa käytämme läppätakaiskuventtiileitä. Lisävarusteena Talokaivo pumppaamoihin on saatavilla tiedonsiirto kaukovalvontajärjestelmiin GSM-modeemiin perustuen.