Pumppaamot

 

Talokaivo Oy:n laaja kiinteistöpumppaamovalikoima soveltuu erinomaisesti talonrakentamisen tarpeisiin. Pumppaamot käyvät omakoti-, rivi- ja kerrostalokohteiden sekä liike- ja teollisuuskiinteistöjen jäte-, perus- ja sadevesien pumppaamiseen. Kookkaimmat pumppaamot soveltuvat hyvin myös kunnallistekniikan vaativiin kohteisiin.

Valmistamme pumppaamoita Keravan ja Oulun tehtaillamme. Laaja pumppuvalikoima ja erilaiset pinnanohjausmenetelmät antavat valmiudet haastaviinkin kohteisiin. Ammattitaitoinen pumppaamotiimimme tekee töitä maanlaajuisesti ja saat kauttamme myös halutessasi pumppaamon asennuksen ja säädöt käyttökoulutuksineen.

Pumppaamot ovat testattuja EN 12050 standardin mukaan ja niissä on CE-merkki.

Yhteenveto Talokaivo Oy:n pumppaamoista:

 • Kestävä pumppaamon rakenne
 • Säiliö räätälöidään asiakkaan tilauksen mukaisesti
 • Helppo ja kevyt asentaa
 • Pumppaamon muoto tekee ankkuroinnin tarpeettomaksi useimmissa kohteissa
 • Nopeat toimitusajat
 • 100 % kierrätettävä materiaali (PE-muovi)
 • Pumpuista laaja valikoima tunnettuja ja luotettavia laatumerkkejä
 • Käyttöönottopalvelu ja huolto
 • Säädettävä teleskooppikansisto eri kantavuuksilla
 • Lisäyhteet helppo asentaa vaikka työmaalla

Toimita meille suunnitteluasiakirjat korkoineen niin teemme sinulle tarjouksen yksilöllisistä pumppaamoratkaisuista.

Tutustu eri malleihin:
Perusvesi
Sadevesi
Jätevesi

 

Yleistä pumppaamoista

Pumppaamot ovat tärkeä osa Talokaivo Oy:n laajaa tuoteperhettä. Pumppaamomme ovat kustannuksiltaan järkevällä tasolla ja niiden toimitusajat ovat lyhyet. Käytämme tuotannossa laajaa vakiokomponenttivalikoimaa sekä laadukkaita raaka-aineita, joka mahdollistaa pumppaamon kestävän rakenteen. Jokainen pumppaamo tehdään asiakkaalta saatujen mittojen mukaan, mikä helpottaa pumppaamon asennusta ja liittämistä työmaalla.

Pumppaamot valmistetaan Talokaivo Oy:n päätuotantolaitoksella Keravalla tai Oulussa. Valmistusmateriaalina käytetään ympäristöystävällistä, 100 % kierrätettävää PE-HD-muovia.

Pumppaamon rakenne

Talokaivo Oy:n pumppaamon rakenteen muodostavat pallomainen pohjaelementti, jota jatketaan lieriöosalla maanpinnan lähelle. Pumppaamon yläosa on normaali teleskooppiosa, jolla on helppo säätää säiliön korkeus maanpintaan nähden. Vaihtoehtoisesti käytämme pumppaamon kantena myös ø800 mm muovikantta. Pumppaamon pohjaelementin pallomainen muoto kestää hyvin maamassan ja pohjaveden aiheuttamat rasitukset ja paineen. Muoto tekee usein tarpeettomaksi säiliön ankkuroinnin, sillä maamassa ja kitkavoimat kumoavat tyhjän säiliön aiheuttamat nostevoimat. Pallomuoto estää myös jätevesipumppaamoissa lietteen saostumisen pohjalle, koska muoto ohjaa saostumaa kohti pumpun imuaukkoa. Suuremmat pumppaamot valmistamme lieriömäisistä PEH-putkista, jotka vastaavat lujitemuovista valmistettuja pumppaamoita. Pumput lasketaan pumppaamoon johdeputkia myöten ja pumpun uppoluisti kytkeytyy automaattisesti säiliön pohjalle asennettuun kytkinistukkaan. Huoltotilanteessa pumppu nostetaan vastaavasti ylös pumppaamosta.

Pumppaamon mitoitus

Pumppaamon pallo- ja lieriöosan halkaisijan koko valitaan olosuhteiden mukaisesti. Kokoon vaikuttavia tekijöitä ovat mitoitusvirtaama Q, tehollinen tilavuus Vh, vaadittava pumppujen lukumäärä, väestönsuojan vaatima jäteveden varatilavuus ja mahdollisen sähkökatkon aiheuttama varatilavuus.

Pumppaamon varusteet

Talokaivo Oy:n pakettipumppaamon sydän, pumppu, valitaan huolellisesti kohteen vaatimuksia noudattaen.

 • Jätevesille Vortex-juoksupyörät. Ei juuttumisia, hyvä läpäisykyky.
 • Jätevesille kovametallisilppurilla varustetut pumput, kun painelinjat ovat alle 80 mm.
 • Pumppuja suojaavat kaksinkertaiset mekaaniset tiivisteet.
 • Pienissä perus- ja sadevesipumpuissa on oma sisäänrakennettu käynnistysautomatiikka.

Pumppaamon sähkökeskus on laadukas, kätevän kokoinen ja siinä on valmiina ryhmäkeskusosa automaattisulakkein. Pinnanohjaus pumppaamoissa hoidetaan pintavipoilla, paineantureilla tai apunesteessä olevilla elektrodeilla.

Pumppaamoissa on lisäksi laadukkaat pallo- tai kumiluistiventtiilit, sekä jätevedellä aina pallotakaiskuventtiilit. Pienissä perusvesipumppaamoissa käytämme läppätakaiskuventtiileitä. Lisävarusteena on saatavilla kaukovalvontajärjestelmä (GSM-modeemi).